Gode råd mod psoriasis

0
123

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Gode råd mod psoriasis

Læs med for at finde gode mod psoriasis!

Hvad er psoriasis?

Psoriasis er en hudsygdom, der påvirker omkring 3% af den danske befolkning. Psoriasis kommer af, at ens hudceller formerer sig hurtigere end normalt. Det resulterer i, at der bliver dannet ekstra hud, som efterlader huden i en fortykket tilstand. Psoriasis viser sig i hævede røde pletter og skællende hud.

Der findes mange forskellige typer og grader af psoriasis.

Hold din hud fugtet

Symptomerne på psoriasis viser sig ofte i kløe, rødme, ømhed og skællet hud. Et godt råd til alle disse hudirritationer er, altid at holde huden fugtet!

Det særligt vigtigt at huske at fugte huden, når man har været i bad. Det er nemlig her, at alle hudens porrer er åbne og modtagelige over for creme.

At fugte huden kan afhjælpe flere hudproblemer, men døjer du med psoriasis, bør du specifikt kigge efter en god psoriasis creme.

Sollys kan være en god ide

Solens ultraviolette lys kan bremse væksten af hudceller, som man jo overproducerer, hvis man lider af psoriasis. Solen kan derfor hjælpe til at lindre symptomerne på psoriasis. Solen er dog stadig skadelig for den almene hud, så det er vigtigt, at du stadig bruger solcreme og følger solrådene, hvis du vil dæmpe din psoriasis med sol.

Undgå kløe!

Vi ved godt, det kan være enormt svært ikke at klø, når det klør! Men det er faktisk noget af det allervigtigste at holde sig fra, når man lider af psoriasis! Det kan nemlig give sår, som tager længere tid om at hele.

Undgå stress

Det er endnu et svært krav at sætte, da det til tider kan synes umuligt at undgå stress. Men du kan ikke gøre andet end at forsøge så godt, du kan. Langt de fleste undersøgelser viser nemlig, at folk med psoriasis oplever de værste udbrud, når de er i stressede perioder.

Undgå alkohol og rygning

Det er videnskabeligt bevist, at rygning kan være med at forværre symptomerne på psoriasis. Du skal dog være opmærksom på, hvis du ønsker rygestop, at nogle nikotinplastre også kan forværre symptomerne. Alkohol kan ligeledes være med til at forværre symptomerne!

EFTERLAD ET SVAR