Gode råd til hvordan man får hjælp til alkoholmisbrug

0
132
alkohol

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Sidder du i den svære situation, at du eller en af dine nærmeste har et omfattende alkoholproblem? Selvom at kulturen for at drikke alkohol i Danmark er meget almindelig, skal man ikke undervurdere de problemer, som alkohol kan forårsage.

Især skal man ikke undervurdere, hvor svær en opgave det er for både misbrugeren samt de pårørende, at komme igennem et alkoholmisbrug. For det første skal man indse, at der er et problem, som man ikke selv kan håndtere.

Hvis alkoholforbruget er ude af kontrol, bør man stærkt overveje en ambulant alkoholbehandling. Læs mere om dette, og hvorfor alkoholbehandling kan være en god idé, lige hér!

Hvad er ambulant alkoholbehandling?

At påbegynde ambulant alkoholbehandling er meget overskueligt, så hvis du eller en du har kær har et problem med alkohol, skal du langt fra være nervøs.

En A misbrugsbehandling kan nemlig gennemføres mens man stadig bor hjemme, og imens man lever sit almindelige liv og passer sin hverdag. Det kan foregå parallelt med job, familie og fritid.

Desuden kan denne behandling sagtens foregå anonymt. Det vil sige, at hvis man ikke er tryg ved at fortælle sine nærmeste om misbruget, kan man stadig tage det vigtige skridt hen imod at blive sober.

Familie kan støtte og gøre processen nemmere

Det er dog altid en god idé at involvere sin familie så vildt muligt. Familie er en kæmpe støtte i den svære kamp, som en alkoholbehandling kan være.

Når man påbegynder A misbrugsbehandling, starter man med en for-samtale, hvor man gennemgår misbrugerens situation, følelser med videre. Hvis familien er tilknyttet medfølger der også samtaler for dem. Det er også en hård proces for de pårørende, og de skal også have professionel støtte i forbindelse med behandling.

Derudover består alkoholbehandlingen af undervisning, foredrag, gruppeterapi, individuel terapi og andet. Der bliver altså tilbudt hjælp på alle fronter, så der er bedst mulige chancer for, at personen med et alkoholmisbrug får det bedre på den anden side af forløbet.

Udover disse vigtige forløb kræver det selvfølgelig også, at den pågældende person ønsker at gennemføre forløbet og at blive rask.

Der er forskellige typer af alkoholbehandling

Det gode ved ambulant behandling er, at du kan tilpasse din undervisning, dine psykologtider og så videre med dit arbejde. På den måde er forløbet ikke altopslugende.

På nogen behandlingscentre tilbydes der også døgnbehandling, hvor man bor på behandlingsstedet døgnet rundt. Her får man besøg af sine nærmeste udefra, og skal i et intenst forløb. Med ambulant behandling har du mulighed for at bruge mere tid med dine nærmeste.

På et behandlingscenter er man i trygge hænder hos nogle dygtige fagfolk, som ved lige præcis hvordan de bedst muligt kan hjælpe. Der arbejdes med alkoholisme hver eneste dag, og man skal derfor ikke føle sig misforstået eller anderledes.

Det er vigtigt at søge hjælp

Hvis du har et alkoholmisbrug, og har besluttet dig for at søge hjælp, er du allerede kommet langt i din proces! Selvindsigt er den helt rigtige vej til bedring.

Hvis du er pårørende til en misbruger, så tag en snak med dem om behandlingsmuligheder. Med støtte fra familie kommer man langt!

EFTERLAD ET SVAR