Gode råd til at spare på varmeregningen

0
343

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom vi indtil videre har gang i en meget mild vinteren, så kan man naturligvis stadig godt mærke på varmeregningen, at vi er i den kolde del af året. Økonomisk er der mange gode grunde til at spare på varmeregningen, men det gælder i mindst lige så høj grad for miljøets skyld. Jo mindre varme vi skal bruge, jo mindre CO2 udledes der også.

Her kan du finde fem tips til hvordan du kan spare på varmeregningen, hvilket både er godt for pengepungen og miljøet.

1: Sørg for at der tilstrækkeligt isoleret

Varmen kan sive ud af din bolig, hvis der ikke er ordentligt isoleret. Dette kan være alt fra væggene til muren og loftet. Der kan være rigtig mange penge at hente på den konto. Det kan også være en god ide at tjekke vinduerne, især hvis de er af ældre dato. Det er nemt at klare med tætningslister som disse.

2: Sørg for at rulle gardinerne op

Når du står op om morgenen så rul gardinerne op eller træk dem fra, alt efter hvilken slags du måtte have. Der kommer meget mere varme ind, hvis solen kan skinne ind i rummet, så hvis man har gardinerne for snyder man sig selv for gratis varme.

3: Luft ofte ud

De fleste ved at man skal lufte ud hver dag for at få frisk luft ind. Det er sundt for indeklimaet og dit helbred. Lufter man ud længe bliver væggene kolde, og så tager det længere tid at varme dem op igen. Luft i stedet ud flere gange om dagen, men gør det i kortere tid.

4: Én temperatur i huset

Det er en rigtig god ide at have den samme temperatur i hele huset og ikke have forskellige fra rum til rum. Ved at holde en ens og stabil temperatur sparer man på varmen og mindsker samtidig risikoen for fugt og skimmelsvamp.

5: Skru lidt ned

Det kan lyde som en ret indlysende måde at spare på, og det er det da også. Typisk siger man, at man kan spare ca. 5% ved at skrue en enkelt grad nu. Du skal naturligvis ikke gå og fryse, men det kan godt være at 22 grader er lige så godt som 23.

EFTERLAD ET SVAR