I fremtiden kan du printe dine egne møbler

0
1151

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I fremtiden bliver det muligt at ‘printe’ møbler, man selv har designet. Hvad kommer det til at betyde for os som forbrugere og for kloden?

Forestil dig, at du skal have nye møbler i din stue, men i stedet for at købe dem hos din lokale møbelforhandler, downloader du de møbler, du gerne vil have, hvorefter du får dem printet. Det lyder som et fjernt fremtidsscenarie, men faktisk er det slet ikke så usandsyneligt, at det snart er virkelighed for mange af os.

Teknologien findes nemlig, men den er ikke så udbredt endnu, hvorfor du næppe har hørt om det. Det skyldes, at det endnu er så dyrt, at det ikke kan betale sig.

Sådan fungerer teknologien

Måden, hvorpå denne teknologi fungerer, er ved, at du enten får designet det møbel, du gerne vil have, eller downloader en version, der allerede er lavet. Det gøres via forskellige 3D-programmer, og det er ikke noget, man kan gøre selv, hvis man ikke har forstand på det.

Når du har det downloadede møbel, er det en nødvendigt at få det printet. Det kan gøres på to forskellige måder; ved at få det printet i et materiale, der består af en plastik- og træagtig substans, eller ved at få det skåret i træ på en CNC-fræser. Hvis ikke du ved, hvad CNC-fræsning er, kan du læse mere om det her.

 

Hvad kommer det til at betyde?

Det kan have stor betydning for fremtiden, hvis dette bliver en mere udbredt måde at få sine møbler på. Det er ikke godt for miljøet, når møbler bliver transporteret, og hvis det bliver muligt at tage ned i det lokale møbelhus og få printet sine møbler, vil det betyde, at der ikke bliver udledt nær så meget CO2.

Hvis teknologien bliver en realitet for andre ting også, vil der være endnu flere besparelser på miljøfronten, hvilket er godt for vores klima. Det er nu, vi skal passe på den.

EFTERLAD ET SVAR