Forøg værdien på dit hus ved en bedre energimærkning

0
916
Construction workers standing on scaffold thermally insulating house facade with glass wool.

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Energimærkning kort fortalt

Ligesom varer har en varedeklaration, har boliger en energimærkning, som er obligatorisk i forbindelse med salg eller udlejning. Energimærkningen synliggør bygningers energiforbrug, og den tilhørende rapport giver overblik over de energimæssige forbedringer, det kan betale sig at gennemføre. Skalaen på energimærkningen går fra A til G, hvor det selvfølgelig er bedst at placere sig så tæt på A som muligt. Siden ordningen blev etableret i 1998, er der kommet lavenergihuse, så skalaen er udvidet med tre nye A’er: A2010, A2015 og A2020.

Få energimærkning på din bolig

En god energimærkning kan have betydning for, hvor meget dit hus skal sættes til salg for. Jo bedre energimærkning og jo lavere forbrug, jo højere værdi har dit hus. Et energimærke giver dig en idé om, hvilke forbedringer du nemt kan få foretaget med henblik på en bedre energimærkning. Når du skal sælge din bolig, kan du hos OBH-Gruppen bestille tre rapporter (energimærkning, tilstandsrapport og eleftersyn) under ét og samme besøg. Energimærkning udføres af en energikonsulent, som måler bygningen op og undersøger kvaliteten af isolering, vinduer og døre, varmeinstallation m.v. Herefter beregnes bygningens energiforbrug under standardbetingelser for vejr, familiestørrelse, drift og forbrugsvaner. OBH-Gruppen blev som de første certificeret inden for energimærkning, hvilket er din garanti for en kompetent energimærkning i en høj faglig kvalitet.

Der er penge at hente i en god energimærkning

Det er en god ide at overveje, om du vil energirenovere dit hus, inden du sælger det. Alene ved at opgradere fra energimærke G til F eller E, kan du hæve den gennemsnitlige kvadratmeterpris på din bolig med henholdsvis godt 3.000 og 6.000 kroner. Med en fuld energirenovering kan du typisk rykke et gammelt ikke-istandsat hus fra energimærke G til C, ifølge en oversigt fra Energistyrelsen. Sælger du dit hus efter renoveringen, vil prisfaldet på udbudsprisen og nedslag i prisen blive mindre.

EFTERLAD ET SVAR