Forbrug: Legetøj, spil og tøj fyldte mest under de danske juletræer

0
1286

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Legetøj, tøj og spil var blandt de mest populære julegaver i 2016 — og generelt fik danskerne også større julegaver, end det var tilfældet sidste år. Det skyldes, at danskerne afsætter flere penge til julebudgettet.

Undersøgelser viser, at juleforbruget generelt er steget i Danmark. Undersøgelsen viser desuden, at 64% af de adspurgte danskere i undersøgelsen svarer, at de havde i sinde at bruge det samme beløb eller mere på julegaver som sidste år.

Hver fjerde julegave er købt online — og de julegaver, der fyldte mest under de danske juletræer i Danmark i 2016 var legetøj, eksempelvis LEGO, spil, tøj, elektronik, husholdningsapparater, køkkenredskaber og gavekort.

Der er skruet op for julebudgettet

Danskernes juleforbrug er altså steget markant inden for den seneste årrække. Undersøgelsen, der kortlægger dette, er udarbejdet af Ferratum, der har undersøgt julegaveforbruget blandt 13.200 i 20 lande.

Det forventedes, at danskerne brugte godt 21 procent af hele husstandens rådighedsbeløb på gaver. Dét tal var sidste år på 20 procent, så det er altså ikke en stor stigning i forhold til sidste år — men skuler vi endnu længere tilbage til 2014, så var juleforbruget helt nede på 13 procent af danskernes rådighedsbeløb i julemåneden.

Der er altså kommet godt gang i forbruget, siden krisen, og danskernes julebudgetter forventes at stige endnu mere de kommende år.

Legetøj, spil og tøj er favoritter

Generelt fyldte legetøj, spil og tøj mest under de danske juletræer. De udgjorde nemlig hele 44% af de samlede julegaver. Børnene har nemlig haft en fantastisk julegave.

I Tyskland var julegavebeløbet dog endnu højere, og de ligger nummer et i forhold til det samlede julegaveforbrug i Europa. Her bliver der nemlig brugt op til 30 procent af husstandens rådighedsbeløb. Her er legetøj og spil også højest på listen over de julegaver, der fylder mest under juletræet.

EFTERLAD ET SVAR