Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.
Flere og flere danskere går til psykolog på grund af arbejdsrelateret stress.
Mange danskere begynder til psykolog. Flere end det har været tilfældet før i tiden. Men hvad er det i grunden, der sender danskerne til psykolog? Noget tyder på, at det er arbejdspladserne, der får folk til at opsøge en psykolog.
Faktisk forholder det sig sådan, at hvert sjette dødsfald relaterer sig til stress. Det er kritisk, mener psykolog, fordi vi snarere lader os nedslide mentalt end at tage en sygedag. Stress er årsag til, at mange danskere hvert år opsøger en psykolog eller psykoterapeut i København — eller hvor de bor henne.
Hvorfor er der mere arbejdsrelateret stress i omløb?
Men hvordan kan det være, at tendensen er sådan? Før i tiden var det skilsmisser og livskriser, der sendte folk ud af kurs, men i dag er det arbejdsrelateret. En kombination af dårlig ledelse, omorganisering, målstyring og konstante forandringer på arbejdspladserne, udtaler Eva Hertz til Avisen.dk.
I en test hvor 800 psykologer blev adspurgt, hvilke problemer deres klienter oftest kom med, svarede tre fjerdedele af de adspurgte, at det drejede sig om stress og dårlig trivsel på arbejdspladserne. Meget tyder altså på, at danske lønmodtager bliver tvunget mentalt i knæ, når de færdes på deres arbejdspladser. Det kan resultere i livstruende stressproblemer.
For mange krav til produktion og effektivitet
Når danskerne opsøger en psykolog på baggrund af arbejdsrelateret stress, skyldes det opskruede krav til produktion og effektivitet, de bliver udsat for, hvorfor det, der kræves af dem, bliver umuligt. Men hvorfor er der ingen der siger fra?
Det kan blandt andet skyldes, at når man bliver ramt af stress, så mister man sit overblik, og man bliver dårligere til at træffe beslutninger, der gavner en selv, når stressen indfinder sig, og dermed øges mængden af kortisol i kroppen.