Er sommerhusferie blevet dyrere pga corona?

0
805
forbrugslån

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De sidste par måneder har vi fået at vide at nok kommer til at tilbringe vores sommerferie i Danmark. Dette har skabt travlhed hos de danske bureauer der arbejder med sommerhusudlejning. For det mest nærliggende har for mange naturligvis været at tage i sommerhus. Her kan man isolere sig i den grad som man selv vil det. Det kan være lidt sværere på en campingplads eller på et hotel. I et sommerhus kan man selv vælge hvor meget man vil se andre mennesker, og man kan nemt holde den sociale distance, som vi er blevet så meget informeret om, siden coronaens udbrud.

Udbud og efterspørgsel skaber prisen?

Sådan en situation kunne naturligvis godt betyde, at priserne ville blive skruet i prisen og at udlejerne har set en god mulighed for at score en hurtig gevinst. Det er dog ikke spm udgangspunkt tilfældet, og selvom der er travlhed hos udlejerne, så er der stadig godt med ledige huse rundt om i landet, ikke mindst på den jyske vestkyst.

Normalt fylder de tyske turister godt på den jyske vestkyst, men i er de mere forbeholdne og mange tusinder har annulleret deres reservationer i frygt for at grænserne ikke bliver åbnet. Det har betydet, at der er mange ledige sommerhuse i dette område. Mange er naturligvis blevet booket af danske familier i stedet, men der er stadig ledige.

Dette har været med til at sørge for at priserne ikke er stukket af på sommerhusene i Danmark, da der stadig har været et stort udbud, selvom der altså også er en stor efterspørgsel. Du kan med andre ord stadig kun gode sommerhuse, der er til at betale. Jo tættere vi kommer på ferien, jo færre ledige uger er der dog også tilbage.

Der er mange, der går og venter på den endelige udmelding for hvordan rejseanbefalingerne bliver i sommerferien. Bliver det først endegyldigt anbefalet, at man bliver hjemme kan det gå meget stærkt med bookingerne.

EFTERLAD ET SVAR