DGI vil have gratis sportsbriller til børn

0
777

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er nok ikke mange, der vil sætte spørgsmåltegn ved at det er sundt at bevæge sig. Især børn har brug for en masse motion. Det er godt for deres sundhed, både for at de ikke bliver overvægtige, men også for opbyggelse af muskelmasse. Derudover betyder det en masse i forhold for koordination og meget meget andet. Endelig er det godt for deres fælleskabsfølelse, hvis de går til holdsport af den ene eller anden slags.

For mange er dette ikke noget problem, men for nogen er det lidt mere besværligt. Har man som barn eksempelvis nedsat syn, kan det være svært at spille boldspil og lignende, hvor briller kan være til stor gene. For ligesom der findes solbriller til sport, som cykling, løb osv, så findes der også sportsbriller til børn. Disse sidder bedre fast og falder ikke af, hvis man eksempelvis spiller fodbold eller lignende.

Det kan også være noget så enkelt som at børn med nedsat syn har svært ved at være med i frikvartererne, da de ikke kan lege på lige vilkår med de andre børn.

DGI vil gøre det gratis

At gå til en sport kan være dyrt for forældrene. Der skal betales kontingent, der skal betales udstyr, og der kan være meget forbundet med det. Skal barnet oveni dette også have specielle briller, kan det pludselig blive en meget dyr fornøjelse. For nogle familier kan dette blive en stopklods, da økonomien ikke tillader de

DGI arbejder generelt for at børn skal bevæge sig mere, de har derfor lavet kampagnen På Lige Vilkår. Denne indebærer at alle børn mellem 5 og 12 år, kan få gratis sportsbriller, så de kan være med i legen/sporten på lige vilkår.

EFTERLAD ET SVAR