Danskerne er storforbrugere af håndkøbsmedicin

0
1274

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hver femte dansker bruger håndkøbsmedicin minimum to gange ugentligt. Det er dog ikke uden risiko. Se her, hvorfor du skal være forsigtigt med håndkøbsmedicin.

Vi holder os ikke tilbage for at komme vores smerter til livs, når det gælder håndkøbsmedicin. Det viser en undersøgelse, der er foretaget af Epinion, ifølge DR Nyheder.

Faktisk forholder det sig sådan, at mindst hver femte dansker bruger håndkøbsmedicin, der ikke er receptpligtig, minimum én til to gange om ugen.

Medicinen har bivirkninger

Selvom du kan få medicin uden recept ved at gå ned i dit lokale supermarked eller på apoteket, er det ikke ensbetydende med, at det er uden risiko, hvis du benytter dig af det. Der er intet medicin, der er uden risiko – og der findes ikke en pille, der ikke har bivirkninger. Det gælder for receptpligtig medicin, såvel som håndkøbsmedicin.

Der sker dog ikke noget ved at anvende håndkøbsmedicin, når der er behov for det – så længe, man ikke overforbruger det.

Der er især tale om smertestillende medicin

Det er især smertestillende medicin som panodiler og kodimagnyler, der kan købes på landets apoteker, vi er storforbrugere af. I gennemsnit tager hver dansker 186 svagt smertestillende piller om året, viser en undersøgelse foretaget af Danmarks Apotekerforening – og det er langt flere end de øvrige steder i Skandinavien.

Det kan skabe flere problemer, end det er løsning på – vi ved nemlig, at hvis man tager smertestillende medicin for at kurere en hovedpine over længere tid, så kan det paradoksalt nok være medvirkende til, at man får hovedpine.

Overvej derfor altid, om der er en reel grund til at tage håndkøbsmedicin. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager et smut forbi lægen, hvis du bruger for meget håndkøbsmedicin – og det gør du altså, hvis du tager håndkøbsmedicin hver uge.

Der sker dog ikke noget, hvis du blot gør det en gang imellem.

Har du allergi, må du gerne tage medicinen

Hvis du har været ved lægen og få at vide, at du skal tage medicin for eksempelvis at dæmpe en allergi, så skal du ikke være bekymret. Det kunne være Cetirizin. Der sker i hvert fald ikke noget, hvis du følger lægens anvisninger.

EFTERLAD ET SVAR