Danske Bank vil have flere til at investere

0
1333

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

For en lille uges tid siden lancerede Danske Bank deres nye tiltag, som de håber kan følge op på den gigantiske succes med MobilePay, der mere eller mindre har revolutioneret måden vi overfører penge og betaler med vores telefon. Millioner bruger MobilePay hver måned, og det er en af de største succeser i nyere tid i branche.

Nu er DanskeBank så klar med et nyt koncept der skal være banebrydende og denne gang er det inden for investering, at DanskeBank vil gøre en forskel. Projektet hedder ganske simpelt “June”, og ideen er at gøre det let og overskueligt for alle (måske især yngre mennesker) at investere.

Der er ikke en masse man skal sætte sig ind i markeder, aktier og lignende. Det eneste man skal beslutte sig for er, hvor risikovillig man er, og hvor meget man vil investere og ud fra dette får man sammensat en profil.

Det der gør det anderledes end mange andre er, at man kan investere så lidt som 100 kroner, og samtidig sprede sin risiko, så man ikke kun investerer i en aktie. Normalvis kræver det en større portion penge, hvis man gerne vil sprede sine investeringer. June benytter sig af ETF’er i deres investeringer, og det kommer altså brugerne til gode.

Det er muligt at bruge June som en opsparing, hvor man laver en månedlig overførsel, som man kender det fra en hvilken som helst anden opsparing. Den helt store forskel er bare, at her er det rent faktisk et afkast, hvilket man meget sjældent får i en bank anno 2017.

DanskeBank har endnu ikke meldt ud hvor mange der har tilmeldt sig June i den første uge, men hvis det er bare en lille procentdel af dem der bruger MobilePay, er det godt på vej. Indtil nu er investering dog stadig noget, som der ikke er så mange der forholder sig til, men det vil DanskeBank altså gerne lave om på.

Der er mange gode ting ved June, men der er også end el begrænsninger. Du kan eksempelvis “kun” investere op til 300.000 – det er med andre ord ikke her du kan smide hele din pensionsopsparing. Du kan læse mere om hvad en ETF er her

EFTERLAD ET SVAR