Carl Christian Ebbesen ser kritisk på børnepenge

0
908

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

For mange familier er børnepenge et kærkomment tilskud fra staten, som kan have en stor betydning for den daglige økonomi, især hvis indkomsten er i den lave ende. Derfor kan det også ramme visse målgrupper ekstra hårdt, hvis børnepengene pludselig ikke længere er der. Hvis det står til Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti, så skal børnepengene fjernes fra de familier, hvor børnene ikke kan dansk, når de starter i skole.

Carl Christian Ebbesen udtaler overfor TV2 Lorry, at det er forældrenes ansvar at sørger for at deres børn lærer dansk, og han mener derfor at disse forældre skal motiveres til at motivere deres børn ved at true med at fjerne børnepengene, hvis de ikke kan tale dansk ved skolestart.

Der er mange tilbud til udlændige for at lære dansk, der er flere sprogcentre som eksempelvis IA Sprog der tilbyder dansk undervisning for både begyndere og øvede. Problemet er lidt, at der ikke er lige så mange tilbud til børn, og det netop er i skolen at de for alvor lærer det danske sprog. Hvis forældrene ikke selv taler det danske sprog, kan det i sagens natur være problematisk at lære det videre til deres børn.

Pia Allerslev, børne- og ungdomsborgmester i København, som er fra Venstre, er enig i at der skal sættes ind på området, og vil ikke afvise at noget lignende kan blive aktuelt, men det er altså endnu uklart, hvad der reelt kommer til at ske på området. Børnepenge er generelt noget der tiltrækker sig meget opmærksomhed, da det som skrevet er noget der betyder meget for familieøkonomien i mange familier, især dem der ikke har så meget at gøre med.

Der er derfor heller ikke den store tvivl om, at det er noget, der kommer til at foregå under ekstremt står bevågenhed, hvis de skulle vælge at gå videre med forslaget.

EFTERLAD ET SVAR