Behøver jeg en fagforening?

0
135

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Noget, der kan få privatøkonomien til at stikke af, er for mange abonnementsydelser. Sådanne rammer nemlig pengepungen hver eneste måned. En ydelse, som langt de fleste betaler til hver måned, er en fagforening, men er et medlemskab af en sådan overhovedet nødvendigt. Det giver vi nærmere på i artiklen her.

Langt de fleste voksne mennesker er medlem af en a-kasse. Et medlemskab i en sådan er nemlig ens sikkerhedsnet i tilfælde af man skulle være så uheldig at blive ledig.

Er man ikke medlem af nogen a-kasse, har man nemlig ikke ret til dagpenge, og så kan man altså i den grad være på den, sæt man lige pludselig mister sit arbejde.

For mange er det kutyme, at når de tilmelder sig i en a-kasse, melder de sig også ind i en fagforening – just in case de får brug for dette medlemskab.

En fagforening og en a-kasse er dog ikke det samme, og et medlemskab i en fagforening har derfor ingen indflydelse på ens ret til dagpenge, hvilket mange ellers tror.

Dog er der en række andre fordele ved at være medlem af en fagforening, og disse kigger vi nærmere på i det resterende af denne artikel. Når du er bevidst om disse, vil du formentlig også være i stand til at vurdere, hvorvidt du kan tillade dig at spare dine månedlige udgifter til en fagforening.

Hvad får man ud af at være medlem af en fagforening?

Der findes mange forskellige fagforeninger i Danmark, og der er imellem disse lidt forskelle på, hvad medlemmerne får ud af deres medlemskaber. Der er dog også overlap i goderne, og som regel vil man som medlem af en fagforening kunne få hjælp i følgende i situationer:

  • Juridisk assistance i forbindelse med uretmæssig fyring
  • Hjælp til at gennemgå ens ansættelseskontrakt
  • Kompetent rådgivning om ferie og barsel
  • Hjælp hvis man har fået for lidt udbetalt i løn
  • Hjælp hvis man rammes af en arbejdsskade
  • Hjælp hvis man oplever chikane på arbejdspladsen.

Vil du ikke undvære ovenstående, kan du måske stadigvæk sænke udgifterne

Hvis du mener, at et medlemskab af en fagforening er for værdifuldt for dig, til at du ønsker at afmelde dig, betyder dette ikke nødvendigvis, at der ikke kan være penge at spare for dig på fagforeningsområdet.

Som tidligere nævnt findes der nemlig mange forskellige fagforeninger, og disse varierer en hel del i pris. Hvis du p.t. er medlem af en af dyre fagforeninger, vil du derfor kunne spare en hel del på årsbasis ved at skifte til en billigere fagforening.

Hos A-kasse-guiden.dk kan du finde en overskuelig oversigt over fagforeninger. Via denne oversigt kan du blandt andet se kontingentsatserne for de enkelte fagforeninger og dermed hurtigt danne dig et overblik over, hvorvidt din nuværende fagforening er markant dyrere end alternativerne.

EFTERLAD ET SVAR