Her er de bedste virusprogrammer lige nu

0
1139

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der findes mange forskellige antivirusprogrammer, der kan hjælpe dig med at blokere for skadelig software. Det er stadig de softwarebaserede barrierer, der skal stilles i vejen for virusangreb. Der er ingen vej udenom, hvis du vil sørge for, at du ikke bliver angrebet.

Dog findes der rigtig mange forskellige varianter på markedet, hvorfor det kan være svært at finde ud af, hvilke man skal satse på. Med et utal af amerikanske og internationale producenter, imens vi herhjemme har én; Chili Security, som producerer en lang række forskellige pakker.

Test af antivirusprogrammer

Hvis du vil vide, hvilket program der er det bedste, bliver du nødt til at teste det. Men der er også foretaget en del tests på områder, der dog ikke inkluderer den danske pendant. Virksomheden AV-Comparatives, der er en uafhængig organisation, der har stor erfaring i at teste forskellige sikkerhedsprogrammer fra de mere kommercielle leverandører.

I dette tilfælde, hvor det er antivirusprogrammer, der testes, bliver de udsat for forskellige aktuelle trusler. Det betyder, at de kommer til at kunne teste, hvorvidt de kan holde til de trusler, der rumsterer ude i cyberspace.

Altså en test, der forsøger at kopiere og efterligne de sikkerhedskomplikationer, der eksisterer, og som du kan risikere at møde i dit daglige computerbrug.

Microsoft var blandt de dårligste programmer

Microsoft var ikke just et af de antivirusprogrammer, der klarede sig bedst. Faktisk får de smæk i testen, hvilket betyder, at det ikke altid er de dyreste programmer fra de mest eksponerede fabrikanter, der er det bedste valg, når det gælder om at beskytte dig mod virus.

Særligt i denne tid er det en god idé at have et antivirusprogram på sin computer. Særligt hvis du bruger Windows XP, 7 eller Vista, da den verdensomspændende WannaCry har inficeret computere over hele verden — også i det offentlige, på hospitaler og institutioner.

EFTERLAD ET SVAR