Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform, der stammer fra tusinder af år tilbage. Faktisk kan den ledes tilbage til oldtidens Kina, men den i dag er den mere relevant end nogensinde før. Flere sygehuse tilbyder, at deres patienter kan få akupunktur ved siden af den konventionelle behandling.

Behandlingen anvendes til at lindre smerter, kvalme eller andre gener hos eksempelvis gravide og kræftpatienter. Flere sygehuse har gang i forsøg, hvor effekten af akupunktur granskes, så det er muligt at give et klart svar på, om hvorvidt det egentligt virker. Mange sygehuse har desuden en akupunktør tilknyttet.

Akupunktur hjælper gravide

På mange hospitaler bruges akupunktur til at hjælpe gravide kvinder med at komme af med kvalme og opkastninger. Kvinder bliver tilbudt akupunktur under deres graviditet, hvis de døjer ed smerter eller lider af kvalme.

Dog er det ikke kun under graviditeten, at akupunktur kan bruges til at hjælpe den kommende mor. Der er nemlig også fortaget undersøgelser, der har til formål at afgøre, hvorvidt akupunktur kan anvendes til at lindre smerter under fødslen.

Konklusionen på undersøgelserne blev, at de kvinder, der fik akupunktur, havde mindre brug for den konventionelle medicin mod smerter end de kvinder, der kun fik medicinsk smertelindring.

22% af de kvinder, der fik den traditionelle medicin mod smerter, havde brug for en epiduralblokade. Det samme gjaldt for 17% af de kvinder, der havde modtaget akupunktur som behandling før fødslen. De kunne altså bedre takle veerne, da akupunktur tager toppen af deres smerter.

Akupunktur = Det gode alternativ

Der er flere gode ting ved at anvende akupunktur; de behøver ikke traditionel medicin, da det kan virke sløvende for både moderen og barnet. Det kan endda påvirke barnets vejrtrækning.

Her er altså tale om et alternativ, hvor der ikke er nogle bivirkninger — og det er noget af det, der gør, at mange vælger at prøve akupunktur. Og grunden til at mange danske hospitaler tilbyder det som supplement til behandlingen.

 

EFTERLAD ET SVAR