5 tips og tricks til at holde det rent i hjemmet

0
528

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Synes du også altid, der er mere beskidt, end der er rent? Måske du har brug for nogle tips og tricks til at tage med på vejen? Læs med i nedenstående og lad dig inspirere!

Hold løbende hjemmet rent

Det kan virke uoverskueligt, når man skal gøre hele huset rent på én gang, men hvis du i stedet for løbende sørger for at holde hjemmet nogenlunde rent, så virker det ikke som så stor en mundfuld at sluge! Så måske du skal til at gøre en lille smule rent hver dag? Det behøves ikke være så sort/hvidt.

Professionelle rengøringsprodukter

Når man skal gøre rent, skal man også have de rigtige produkter. Hvis du bruger alt for billige produkter i dårlig kvalitet, kan det betyde, at du aldrig kommer helt til bunds i snavset. Sørg derfor for at have nogle professionelle rengøringsartikler i hjemmet. Det er også sjovere at gøre rent, når man virkelig kan se, at det bliver RENT.

Skift dine klude hver dag

… Og når der står klude, så dækker det faktisk også over viskestykker og håndklæder. Alle stofmaterialer er nogle kæmpe bakteriebomber, og hvis du ikke sørger for at udskifte disse, særligt i coronatider, så inviterer du bakterier ind i hjemmet. Du bør desuden også skifte dit sengetøj mindst én gang om måneden. Måske én gang hver 3. uge, hvor I er to, der sover i sengen.

Støvsug inden du tørrer af

Hvis du bare direkte begynder at tørre af, inden du først egentlig har fjernet støvet, kan du hurtig komme til bare at køre det rundt. Tænk over det: Du ville heller aldrig begynde at vaske dit gulv, inden du havde støvsuget det. Du kan påføre samme tankegang i resten af hjemmet. Og hvorfor tror du, støvsugere altid kommer med en masse forskellige tude? Det et netop, så du kan støvsuge alle tingene i hjemmet (måske pånær spisebordet).

Husk at sorter i dine ting

Det lyder måske ikke umiddelbart som et rengøringsråd, men det mener vi faktisk, det er. Skidt og snavs ligger på de ting, vi har i hjemmet, og des flere objekter vi har i hjemmet, des mere støv kan der samle sig i alle hjørner og på alle kanter. Det kan derfor være en god idé, måske engang hver anden måned, lige at kigge dine ting igennem – måske rum for rum og se, om der er noget, du faktisk ikke bruger mere. Du skal naturligvis ikke smide noget ud, du er glad for. Hvis der er genstande, du er i tvivl om, hvorvidt du kommer til at bruge mere, kan du måske have nogle kasser på loftet, hvor du placerer disse genstande. Overvej så i kommende tid om du tænker på genstandene eller mangler dem. Er det tilfældet, så skal de ned fra kassen på loftet igen.

EFTERLAD ET SVAR