5 grunde til, at du bør melde dig som frivillig

0
1062

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du vil være med til at gøre en forskel for andre, kan du med fordel melde dig som frivillig. På den måde får du både relevant erhvervserfaring, hjælper andre og lærer nye mennesker at kende. Se her, hvorfor du bør melde dig som frivillig.

#1: Du gør en forskel for andre

Dét, der udgør grundessensen af frivilligt arbejde, er, at du gør noget godt for andre. Du skaber en værdi for andre, fordi du måske er bedre stillet end dem. Samtidig får du noget ud af det på et personligt plan, fordi du lærer om dig selv og din relation til andre mennesker.

#2: Du får relevant erhvervserfaring

Når du arbejder som frivillig, bliver du medlem af en organisation. Det betyder, at du får relevant erhvervserfaring, som du kan bruge senere i livet, når du skal søge ind på en ‘rigtig’ arbejdsplads. Du lærer med andre ord, hvordan du begår dig på en arbejdsplads.

#3: Du får en oplevelse for livet

Der findes mange former for frivilligt arbejde, men nogle er garant for en oplevelse, du vil kunne huske resten af livet. Du kan således vælge at melde dig til frivilligt arbejde i Afrika, hvor du hjælper til med de kompetencer, du har. Det vil helt sikkert være noget, du kan huske på dine gamle dage.

#4: Du styrker dit netværk

Når du er frivillig i en organisation, får du mulighed for at møde mennesker, som har erfaring indenfor branchen. Det betyder, at du får et solidt netværk, som du kan trække på i fremtiden. Netværket kan ende med at blive altafgørende for, hvilken stilling du ender med at lande senere i tilværelsen.

#5: Du får mulighed for at dyrke din interesse

Hvis du får held med at finde det helt rigtige sted, hvor du kan tilmelde dig som frivillig, får du mulighed for at nørde igennem med dine interesser. Du vælger typisk frivilligt arbejde, fordi du gør noget godt for andre, samtidig med at du får mulighed for at dyrke dine interesser.

 

EFTERLAD ET SVAR