4 råd til dig med tandlægeskræk!

0
62

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er rigtig mange danskere, der lider af tandlægeskræk. Det hænger garanteret fornuftigt sammen med, at der også er mange danskere, der vælger at skippe besøget hos tandlægen. Er du også bekymret for dit næste tandlægebesøg? Så læs med her, hvor vi kommer med fire konkrete råd til, hvordan du kan håndtere din tandlægeskræk.

Find en form for afspænding

Der er mange forskellige former for afspænding, man kan prøve af, hvis man lider af tandlægeskræk. Det kan være, at du kan finde en god lydbog, der får dig til at slappe af, som du kan lytte til, mens du ligger i stolen. Nogle holder også af at bruge musik terapeutisk, og nogle helt tredje benytter en form for mindfulness, der flytter fokusset fra skrækken.

Informer din tandlæge

Hvis du er bange, så fortæl det til din tandlæge. Tandlæger er vant til at have kunder med tandlægeskræk – og derfor er de også vant til at skulle håndtere det!

For at kunne betro dig til din tandlæge, er det selvfølgelig nødvendigt, at du føler dig tryg ved din tandlæge. Husk derfor at vælge en tandlæge, du bryder dig om. Det er heldigvis et stort erhverv, så det burde kunne lade sig gøre, hvad enten du skal bruge en tandlæge i Horsens eller leder efter en tandbehandling i Brøndby.

Medbring en god ven

Tag en god ven, kæreste eller forælder med, hvis du er meget nervøs for dit tandlægebesøg. Det er altid rart at have en, man stoler på ved sin side, når man skal gøre noget, man er bange for.

Bed om et spejl eller spørg ind til, hvad der sker

Mange oplever, at deres skræk er forbundet med uvidenheden om, hvad der foregår. Der er mange lyde, redskaber og følelser, som man ikke når at forberede sig mentalt på, når man ligger i stolen.

Det kan derfor være en hjælp for nogen at bede om lov til at holde et spejl foran ansigtet, så det er muligt at se, hvad der sker under behandlingen. Du kan også bede tandlægen om at fortælle, hvad han eller hun foretager sig under behandlingen.

EFTERLAD ET SVAR