4 myter om investering, der ikke holder stik

0
1501

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er du ikke kommet i gang med at investere, fordi du tror, at det er besværligt, kræver meget tid og er risikabelt? Så læs med herunder, hvor du bliver præsenteret for 4 myter om investering, der ikke holder stik.

Hvis du ikke er kommet i gang med at investere dine penge endnu, bør du overveje, om det ikke er på tide. Der florerer mange myter omkring investering, og de fleste, der endnu ikke er kommet med på vognen, tænker, at det er både besværligt, tidskrævende og risikabelt.

#1: Det kræver mange penge at investere

Der er ingen grund til at tro, det kræver mange penge at starte med at investere. Du kan komme i gang med præcis det beløb, du ønsker dig, og som passer ind i dit budget. Det er dog en god idé at spare en smule op, så du ikke bare investerer småbeløb hver gang – det kommer du længst med i sidste ende.

#2: Det kræver lang tid at investere

Du behøver ikke at afsætte lang tid til at investere, selvom du måske tror det. Selve investeringen tager ikke lang tid, men det kræver tålmodighed at få pengene til at vokse. Du skal ikke tro, at pengene fordobles i løbet af få år, men i stedet foretage investeringer, der varer i minimum 10 år, hvis du vil have det højest mulige afkast.

#3: Det er kun mænd, der investerer

Imens det er sandt, at der er flere mænd end kvinder, der investerer deres penge, er det ikke den endegyldige sandhed. Investering er bestemt ikke kun for mænd, omend der ifølge Finans Danmark er forskel på, hvordan mænd og kvinder investerer. 

Generelt klarer kvinder sig bedre i dårligere tider, imens mænd klarer sig bedre end kvinderne i de tider, hvor der er økonomisk opsving. Det skyldes måske, at mænd er mere tilbøjelige til at foretage risikable investeringer.

#4: Du skal være ekspert eller analytiker for at investere

Du behøver ikke at være ekspert inden for det finansielle områder for at investere dine penge. Faktisk kræver det ikke engang, at du har en specielt stor interesse for området, da du kan satse på en investeringsforening, der efterfølgende placerer dine investeringer for dig.

 

EFTERLAD ET SVAR