Fra 2018 giver håndværkerfradraget ikke længere tilskud til disse ydelser

0
751

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Boligjobordningen forlænges, men bliver målrettet ydelser, der relaterer sig til service. Dermed lægger regeringen op til at skære i håndværkerfradraget.

Boligjobordningen udløber i 2017 og skal derfor forlænges. Den kommer til at målrette sig serviceydelser, foreslår regeringen i sit udspil til finansloven. Forslaget betyder, at danskerne kan hente økonomisk hjælp til forskellige ydelser som eksempelvis børnepasning, rengøring, vinduespudsning og havearbejde.

Det betyder dog, at vi bliver nødt til at vinke farvel til håndværkerfradraget fra 2018. Tidligere har det ellers været muligt at få økonomisk hjælp, såfremt man ønskede hjælp fra en murer i Roskilde, en tømrer eller andre håndværksmæssige ydelser på egen bopæl. Det er det stadig, men meget tyder på, at vi skal til at vænne os til tanken om, at det ikke længere kommer til at kunne lade sig gøre.

Hvad er håndværkerfradraget?

Håndværkerfradraget eller servicefradraget, som det også kaldes, er et fradrag, der blev indført i 2011 for at få danskerne til at skrue ned for det sorte arbejde og op for det legitime, noble erhverv. Meningen var, at det skulle give flere job til håndværkerne.

Som navnet antyder, er det er fradrag, du kan få, såfremt du hyrer en håndværker til at udføre arbejde i dit hjem. Dog er det kun håndværkerens løn, der kan trækkes fra, og altså ikke materialer og så videre.

Siden er ordningen blevet forlænget ad flere omgange. I 2016 og 2017 var der mulighed for at anvende håndværkerfradraget, såfremt du skulle bruge hjælp til miljøforbedringer. Det betød også, at du kunne få hjælp til en række ydelser, der var med til at gøre miljøet bedre – eksempelvis i køkkenet eller badet.

Det er altså nu, du skal gøre brugt gøre brug af håndværkerfradraget, såfremt du vil have noget ud af det. Har du ikke mulighed for det, så vil det være for sent næste år, og derfor vil du skulle betale fuld pris for det.

 

EFTERLAD ET SVAR