13,2% stigning i e-handel

0
1151

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ikke den helt store nyhed, at vi danskere er vilde med at handle online, alligevel kan det godt overraske lidt, hvor stor stigning der har været i os danskeres online forbrug. I første halvår af 2017 steg handlen i de danske nethandel med intet mindre end 13,2%, i følge Dibs Payments Systems, der står for betalingen i 3500 danske online butikker af den ene eller anden slags.

Rejsebranchen er den helt store vinder

At købe rejser, flybilletter og lignende er den helt store vinder i denne sammenhæng. Sidste år stod rejser for intet mindre end 53% af alt omsætningen online. Dette siger noget om hvor populært det er blevet at købe sin rejse online, men hænger naturligvis også sammen med at rejser generelt ligger i den dyre ende. Der går eksempelvis ret mange par sko eller t-shirts på en rejse til Australien eller lignende.

Det er dog langt fra kun rejsebranchen, der har stor succes med online handel. Der er de klassiske ting som elektronik, tøj, sko og lignende, men derudover er der også kommet nye ting til inden for de sidste par år. En af tingene er eksempelvis e-cigatter, der blandt andet forhandles hos Vape4You, og her mærker ejerne godt, at e-handlen er i en rivende vækst. “For hver måned kan vi mærke at der er flere besøgende og flere ordrer, hvilket naturligvis er super gode nyheder for os som en webshop”.

Dagligvarer vinder også frem

En anden ting der også også har spyttet gevaldigt i den store e-handelskasse er, at flere og flere dagligvarer også bliver handlet online. Foretagender som Nemlig.com og ikke mindst Coop satser tungt på at få forbrugerne til at gøre deres indkøb på nettet i stedet for at gå ned i butikkerne. Det betyder også, at der ikke nødvendigvis har været en større omsætning i alt, men at en stor del er rykket online.

Samtidig er der også flere og flere kæder og butikker der supplerer deres fysiske tilstedeværelse med en online.

 

EFTERLAD ET SVAR