Har du mere tøj end den gennemsnitlige dansker?

0
2969

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

En undersøgelse foretaget sidste år har fastlagt, hvor mange par sko samt hvor mange sæt tøj danskerne har i gennemsnit. Se her, om du har mere eller mindre end den gennemsnitlige dansker.

Danskernes skabe bugner af sko, tøj og tasker. Det viser en undersøgelse, der blev foretaget sidste år, hvor omkring 3/4 del af de adspurgte danskere svarer, at de har for meget tøj, de ikke bruger ofte nok.

Undersøgelsen er lavet af YouGov, og den har vist, at den gennemsnitlige danske kvinde har omkring 12 par sko, 7 tasker, 11 par bukser, 21 toppe samt 10 kjoler. Grunden hertil er uvis, men i et individualistisk samfund er påklædning en del af hver enkelte individs selvrealisering — og det handler derfor i mindre grad om praktisk anvendelse, som det handler om, hvordan vi gerne vil opfattes som mennesker.

Fejlkøb fylder i klædeskabet

De adspurgte i deltagelsen tilkendegiver desuden, at næsten halvdelen af det tøj, de har i klædeskabene, er fejlkøb, som ikke bliver brugt — eller ikke bliver brugt ofte nok. Alligevel udtaler næsten halvdelen, at de har svært ved at skille sig af med det tøj, de ikke bruger.

Det skyldes i høj grad, at vi identificerer os med det tøj, vi har i vores klædeskab. Sko, tøj og tasker er allesammen genstande, der er med til at definere, hvem vi er. Vi identificerer os med andre ord med de genstande, vi har. Og her er tøj en af de vigtigste faktorer, for du kan lynhurtigt afkode på et andet menneske, hvordan han eller hun gerne vil opfattes ved at kigge på det tøj, personen bærer.

Skil dig af med det tøj, du ikke bruger

Du bør skille dig af med det tøj, du ikke bruger. Om det er Marc Jacobs, Nike eller bare et eller andet ukendt mærke, så bør du ikke have tøj, sko og tasker eller andet beklædningsgenstande liggende i dit skab, hvis ikke du bruger dem. De ligger bare og samler dårlig energi og møl. Skil dig derfor af med det tøj, der ikke giver dig en helt særlig god oplevelse.

EFTERLAD ET SVAR